Hoe gaat een glazenwasser te werk?
Wat komt er allemaal bij kijken als je een glazenwasser inhuurt? Welke klusjes kan hij oppakken? Welk tarief rekent hij? In dit artikel geven wij hier antwoord op!.
Een glazenwasser inhuren
Je kunt op verschillende manieren in contact komen met een glazenwasser. Van oudsher waren wijken verdeeld over de glazenwassers die in die bepaalde stad werkzaam waren. Het was absoluut not done om ramen te wassen bij een huis dat niet tot jouw eigen wijk behoorde. Dit is ook wel bekend onder de term ‘wijkwerk’. Als je een huis koopt of huurt in een andere buurt is de kans dus groot dat de glazenwasser die hier werkzaam is al vaststaat. Hoewel er nog steeds vaak berichten over dergelijke wijkwerken in het nieuws komen, is het ook gewoon mogelijk om over te stappen naar een andere glazenwasser.
Wat kan een glazenwasser allemaal doen?
Glazenwassers hebben een hoofdtaak; het wassen van de buitenkant van uw ramen. Daarnaast kunnen ze afhankelijk van het tarief dat u de glazenwasser wilt betalen veel meer klusjes oppakken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het schoonmaken van de kozijnen, het meepakken van de binnenkant van de ramen of het reinigen van dakkapellen. Of het nou een raam op 3-hoog, een glas-in-lood-raam of een moeilijk bereikbare plek betreft, in overleg zijn vrijwel de meeste klussen voor de ervaren bedrijven op onze site mogelijk.
Tariefbepaling
Veel verschillende factoren bepalen de prijs die jouw glazenwasser vraagt. Zo is het goedkoper als hij meerdere klanten in 1 straat heeft, dit scheelt voorrijkosten en reistijd. Daarnaast maakt het een groot verschil hoe groot de ramen van de woning zijn en of deze makkelijk te bereiken zijn. Als alle ramen op ongeveer gelijke hoogte zitten en makkelijk bereikbaar zijn dan zal het tarief stukken lager uitvallen dan bij een vrijstaande woning waarbij de ramen lukraak over de woning verdeeld zijn. Ook materiaalkosten zijn van belang, hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan de afschrijfkosten van de aanschaf van de materialen en aan de kosten van het zogenaamde osmosewater dat gebruikt wordt. Uit een test van begin maart dit jaar blijkt dat het gemiddelde uurtarief voor een glazenwasser tussen de 30 en de 50 euro ligt.
Op August 24, 2018