Terug

7,50 euro voor 30 seconden werk?

Sonja

Hallo,

 

Mijn glazenwasser (cleaning service bedrijf) komt tegenwoordig met een telescoop (waterspuit met borstel) de glazen wassen. Eerste etage in een stille straat. En hij doet (in zijn eentje) bijna de hele straat. Hij is per klant binnen 30 seconden klaar, en trekt/zeemt niet na (doet ook de kozijnen niet), dus streeploos is het niet. Afgezien daarvan heb ik oude houten schuiframen met daarboven glas in lood. Dat wil zeggen dat er door de kiertjes en door de druk van de waterspuit water naar binnen kan komen. Niet veilig dus en slecht voor het houtwerk. Ook worden de fietsen, die tegen de puien staan geparkeerd, kleddernat.

 

Voor dit alles rekent het bedrijf mij 7,50 inc. btw per keer (1x per maand). Dan kom ik op een uurtarief van 900,- euro. Is dit normaal?

 

Alvast bedankt,

 

Sonja

 

 


5 Antwoorden

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Beste Sonja,

7.50 euro voor 30 seconden is inderdaad wat hoog gegrepen.

Wel is het zo dat dit systeem (Tuckerpool genaamd) er in trek is op plaatsen waar men met een ladder niet uit de weg kan.

Dit neemt niet weg dat u niet tevreden bent met het resultaat.

Persoonlijk zijn wij niet zo gecharmeerd van dit systeem omdat, u gaf het al aan, de kozijnen niet meegenomen worden en er overlast bestaat ivm met het water wat doormiddelvan druk tegen de ramen wordt gespoten.

U kunt het beste uw glazenwasser hierop aanspreken en vragen of het niet op de ouderwetse manier kan.

Zoniet dan zijn er vast wel andere glazenwassers in uww buurt die nog voor nostalgie gaan en de ramen met de hand zemen.

Succes!

Met vriendelijke groet,

R.Vissia

Deltaclean

Dirksland


Antwoord van Sonja

Hartelijk dank voor uw antwoord. Intussen ben ik al stukken wijzer geworden over mijn glazenwasser, en het is niet best. Volgens hem kan ik geen andere glazenwasser nemen omdat hij "de wijk pacht" - de bekende malafide praktijken dus. Hij zou die "pachten" van "de gemeente en grote bedrijven". Ook spelde hij me onzin op de mouw over het glazenwassen zelf, leerde ik na een telefoontje met BSO en het Bedrijfschap Ambachten. Bijvoorbeeld dat hij niet hoger mag ladderen dan "4.80 meter" vanwege "een wet die op 1 januari dit jaar is ingevoerd". Het blijkt allemaal uit de duim gezogen te zijn, want er staat nog steeds 10 meter voor.

 

Ik ga volgende week maar eens rondbellen naar glazenwassers in de buurt - die niet bang zijn om eventueel van hun ladder getrokken te worden. Ondertussen hou ik een oogje in het zeil, want meneer kwam nogal 'oververhit' over. Het is triest dat dit soort bedrijven het verpesten voor andere glazenwassers die gewoon op een legale manier hun brood willen verdienen. En dat de gemeente daar niets aan doet!

 

In ieder geval nogmaals hartelijk voor uw antwoord! 

 

Sonja. 


Antwoord van Glazenwassers Amsterdam

Beste Sonja,

Het pachten van wijken is een achterhaalde gedachte, we lopen hier soms nog wel tegen aan maar sinds alle ophef lijkt de markt iets vrijer te zijn gegeven.

Het is een raar concept dat iemand anders over jouw geld beslist. Toch erg bedankt voor je reactie hier en ik ben blij dat je niet alle glazenwassers over 1 kam scheert ondanks je nare ervaringen.

Groetjes,

 


Antwoord van Sonja

Bedankt A'dam. Mijn vorige glazenwasser, die ik sinds 1987 had, was een prima ondernemer, dus vandaar mijn genuanceerde beeld. Maar die heeft ook veel last gehad van malafide glazenwassers, die ongevraagd mijn ramen kwamen wassen en daarna aan de deur om geld kwamen. 


Antwoord van Glazenwassers Amsterdam

Wij hebben liever dat de klant naar ons komt in de plaats van wij naar de klant, zo breek je geen bestaande wijken in slechts mensen die opzoek zijn naar een glazenwasser of ontevreden zijn met de huidige service..

Ik hoor graag uw ervaringen, mocht het weer mis gaan helpen wij u graag uit de brand.